Άφιξη
Αναχώρηση
Άτομα

Εξερευνήστε

Ιστορικά Αξιοθέατα

butterflieszante
Η πόλη της Ζακύνθου
Ο πιο ενδιαφέρων τρόπος για να ανακαλύψετε τη γοητεία της πρωτεύουσας της Ζακύνθου, που ονομάζεται Πόλη ή Χώρα της Ζακύνθου, και να γνωρίσετε το κυρίως λιμάνι, είναι να περπατήσετε στο κέντρο της πόλης εξερευνώντας τα ιστορικά μνημεία, τα καταστήματα τουριστικών ειδών και τα πολυσύχναστα καφέ και εστιατόρια. Περπατήστε στον παραλιακό δρόμο παράλληλα με το λιμάνι, από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου έως τον Άγιο Νικόλαο του Μώλου, μια πανέμορφη εκκλησία που χρονολογείται από την περίοδο της Αναγέννησης (1561), και τη γραφική πλατεία Σολωμού. Στη συνέχεια, ακολουθήστε τον πεζόδρομο που συνδέει την πλατεία Σολωμού με την πλατεία Αγίου Μάρκου όπου είναι και το ιστορικό και πολιτιστικό κέντρο του νησιού.
butterflieszante
Μπόχαλη
Ξεκινώντας από την πλατεία του Αγίου Μάρκου, φτάνετε με τα πόδια σε περίπου είκοσι λεπτά στο πανέμορφο χωριό Μπόχαλη ακολουθώντας το υπέροχο μονοπάτι με την πανοραμική θέα που ξεκινάει από την εκκλησία της Παναγίας της Πικριδιώτισσας, διασχίζει τις παλιές αριστοκρατικές γειτονιές του νησιού και καταλήγει στο πυκνό πευκοδάσος και το επιβλητικό Βενετσιάνικο Κάστρο που χρονολογείται στα 1646. Ένα εκπληκτικό μέρος για να ξεφύγετε από την πόλη και να απολαύσετε μια μαγευτική βόλτα στην εξοχή και μια εξαιρετική ιδέα για να θαυμάσετε την αξιοθαύμαστη θέα προς τη Χώρα και το Ιόνιο πέλαγος.
butterflieszante
Ο λόφος του Στράνη
Λίγο πιο μακριά από τη Μπόχαλη και το Ενετικό Κάστρο, βρίσκεται ο λόφος του Στράνη, στον οποίο μπορείτε να φτάσετε με τα πόδια από το κέντρο της Χώρας. Στην κορυφή του λόφου, περιτριγυρισμένη από την εκπληκτική θέα, βρίσκεται η μαρμάρινη προτομή του Ζακυνθινού ποιητή Διονυσίου Σολωμού (1798-1857). Κατά τη διάρκεια των συχνών επισκέψεών του στον λόφο, ιδιοκτησία τότε του Ιταλού ευγενή Λουδοβίκου Στράνη, ο Διονύσιος Σολωμός έγραψε τον Ύμνο εις την Ελευθερία που μελοποιήθηκε από τον Νικόλαο Μάντζαρο και το 1865 έγινε ο επίσημος Ελληνικός εθνικός ύμνος.
butterflieszante
Πλατεία Διονυσίου Σολωμού
Η πλατεία Διονυσίου Σολωμού είναι η κεντρική πλατεία της πόλης της Ζακύνθου και ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία συνάντησης, τόσο των μόνιμων κατοίκων όσο και των τουριστών. Στη μία πλευρά της πλατείας βρίσκεται το Μουσείο Μεταβυζαντινής Τέχνης με την αψιδωτή νεοκλασική του πρόσοψη, όπου εκτίθενται τα σημαντικότερα αρχαιολογικά ευρήματα της Ζακύνθου από τη Βυζαντινή, την Κρητική, την Ιωνική και τη Ζακυνθινή σχολή. Ακριβώς δίπλα στο μουσείο βρίσκεται η Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ζακύνθου και η εκκλησία του Αγίου Νικολάου του Μώλου ενώ η άλλη πλευρά της πλατείας εφάπτεται στον παραλιακό δρόμο. Σίγουρα θα σας γοητεύσει αυτό το σημείο, είτε για να απολαύσετε τον πρωινό σας καφέ είτε για να θαυμάσετε τη θάλασσα κατά τη δύση του ηλίου.
butterflieszante
Παραλία Ναυάγιο
Η Παραλία Ναυάγιο, που κάποιοι υποστηρίζουν ότι συγκαταλέγεται στις ομορφότερες παραλίες του κόσμου, είναι μία από τις πιο διάσημες και πολυφωτογραφημένες της Ελλάδας. Είναι ένας σχετικά μικρός κόλπος στη βορειοδυτική πλευρά του νησιού, περικυκλωμένος από απόκρημνα ψηλά ασβεστολιθικά βράχια, με λευκόξανθη αμμώδη παραλία και κρυστάλλινα τιρκουάζ νερά. Γνωστή παλαιότερα ως Άγιος Γεώργιος, πήρε το σημερινό της όνομα από ένα φορτηγό πλοίο που εγκαταλείφθηκε εκεί, αφού προσάραξε το 1980 πάνω στην αμμουδιά, και παραμένει ακόμα στο ίδιο σημείο.
butterflieszante
Μαραθονήσι
Αν πιστεύετε κι εσείς πως οι δραστηριότητες σε αρμονία με τη φύση είναι το μυστικό για την απόλυτη ευτυχία, τότε μία ημερήσια εκδρομή στο Μαραθονήσι και τα γειτονικά του νησάκια, θα σας ενθουσιάσει. Πολύ κοντά στις ακτές του νησιού, τα νησάκια αυτά είναι μέρος του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου της Ζακύνθου και συγκαταλέγονται στους σημαντικότερους βιότοπους που αναπαράγονται οι χελώνες Caretta caretta, ένα είδος που αν και έχει καταφέρει να επιβιώσει για εκατομμύρια χρόνια, σήμερα βρίσκεται υπό εξαφάνιση. Παρόλο που ο επισκέπτης μπορεί να πλησιάσει την ακτή μόνο από απόσταση πέντε μέτρων, θα αναγνωρίσει αμέσως τη σπάνια και παρθένα ομορφιά του τόπου όπου η φύση παραμένει ανέγγιχτη.
 - Butterflies Zante Luxury Villas & Spa